Jako první si musíme připravit tmavé „těstíčko“, kterým budeme malovat na pečící papír.
- Těstíčko si připravíte takto: k cca půlce vejce (nebo 1malého) přidejte lžíci kakaa, dvě lžíce moučkového cukru a tři rovné lžíce hladké mouky. Suroviny nejlépe přidávejte po částech, abyste předešli příliš hutnému či příliš řídkému těstu. Takto připravené vyšlehejte- výsledek by měl mít konzistenci, asi jako ušlehané bílky s cukrem.
Vzniklé těstíčko přendejte do nějakého zdobícího pytlíku s úzký otvorem ( já dala do sáčku a ustřihla rožek). Na plech vyložený pečícím papírem namalujte různé krucánky dle fantazie. Nyní můžete dát plech na cca 1 hod do mrazáku, aby těstíčko ztuhlo, nebo můžete lehce předpéct v troubě.
- Nyní si vytvořte světlé těsto: Nejdříve ušlehejte bílky (5ks – lze přidat i půlku co zbyla z tmavého těsta) se 120g krupicového cukru do pěny. Nyní přidejte žloutky a nakonec zašlehejte 80g hladké mouky.
Hmotu v této fázi vylijte na připravený pečící papír s krucánky. Troubu předehřejte na 180°C. Pečeme cca 7-10 minut.
- Po vytažení z trouby těsto nezarolováváme jak u klasické rolády, ale necháme ji vychladnout rovně na plechu.
Na vychladnutou roládu si natřeme náplň.
- já dělala jahodový krém: do mísy si dáme 200ml zakysané smetany + 250 ml smetany ke šlehání + cukr dle chuti (cca 2 lžíce) + 1 vanilkový puding Dr.Oetker OLÉ + připravené rozmixované ovoce dle chuti (cca 150g) dle oka
Přeji hezké pečení a následnou dobrou chuť
recept jsem čerpala z : http://www.brydova.cz/recepty/moucniky/854-malovana-rolada - Místo na hodinu do mrazáku jsem dala tmavou část na chvilku předpéct do trouby a taky to drželo.